Politika piškotkov

S to Politiko piškotkov bi vam radi zagotovili vse potrebne informacije o piškotkih, ki jih uporabljamo na naši spletni strani. Ta Politika piškotkov vsebuje splošne podatke o piškotkih, uporabnikovih (vaših) izbirah, specifične informacije o piškotkih, ki jih uporabljamo ali piškotkih, ki jih z našim soglasjem uporabljajo zaupanja vredne tretje osebe.

 

Ta Politika piškotkov je del naše Politike zasebnosti,  ki ureja vašo uporabo https://publishing.reemina.com/product/iza-in-samoroghttp://publishing.reemina.com/product/kdo-je-napravil-vidku-srajcico ter katere koli druge spletne strani in/ali URL naslova, ki lahko nadomestijo obstoječe URL naslove ali, ki jih Reemina Limited (v nadaljevanju “Reemina”) lahko doda na seznam spletnih strani, objavljenih s strani Reemine skupaj s povezavo do te Politike piškotkov (v nadaljevanju ''spletna stran'' oz. “spletne strani”).

1 KAJ SO PIŠKOTKI?

Piškotek je majhna datoteka, običajno sestavljena iz črk in številk, ki se prenese na napravo, ko uporabnik dostopa do določenih spletnih strani. Piškotki se nato ob vsakem naslednjem obisku pošljejo nazaj na izvorno spletno stran. Piškotki so koristni, ker omogočajo spletni strani, da prepozna uporabnikovo napravo. Piškotke se uporablja za spremljanje vašega gibanja znotraj spletnega mesta, pomagajo vam nadaljevati, kjer ste končali, prepoznajo vašo registrirano prijavo, nastavitve in druge prilagoditve. Spletna stran shrani ustrezno datoteko (z isto identifikacijsko oznako) v tisto, ki je bila nastavljena v vašem brskalniku in v tej datoteki lahko spremlja in hrani podatke o vaših premikih znotraj spletnega mesta in vse podatke, ki ste jih prostovoljno dali ob obisku spletne strani.

2 KAKŠNE PIŠKOTKE UPORABLJAMO?

Reemina lahko na spletni strani uporablja naslednje vrste piškotkov:

  • Začasni ali sejni piškotki: To so začasni piškotki, ki so shranjeni v datoteki piškotkov uporabnikovega brskalnika do konca njegovega obiska spletne strani (za čas trajanja seje in se brišejo s potekom seje). Začasni piškotki so obvezni za pravilno delovanje spletne strani oziroma določenih funkcionalnosti spletne strani.

  • Trajni ali shranjeni piškotki: Trajni piškotki ostanejo v datoteki piškotkov uporabnikovega brskalnika daljše časovno obdobje, ki je odvisno od izbire, ki jo uporabnik izvede v nastavitvah svojega internetnega brskalnika. Trajni piškotki omogočajo, da se informacije prenesejo na spletni strežnik vsakič, ko uporabnik obišče spletno stran. Reemina lahko trajne piškotke uporablja za izboljšanje uporabniške izkušnje (npr. za shranjevanje nastavitev jezika in podobno).

  • Lastni piškotki: Lastni piškotki so piškotki, ki izvirajo iz naše spletne strani in so lahko začasni ali trajni.

  • Piškotki tretjih oseb: Piškotki tretjih oseb so piškotki, ki izvirajo od partnerskih spletnih strani. Reemina lahko za namene oglaševanja in optimizacijo marketinške komunikacije kot oglaševalce uporablja tretje osebe, kot sta npr. Facebook in Google. Takšne tretje osebe kot oglaševalci uporabljajo piškotke za merjenje učinkovitosti oglasov, za prilagajanje oglaševalske vsebine in analitiko.

Kadar je za namestitev piškotkov potrebno uporabnikovo soglasje, Reemina pred njihovo namestitvijo na uporabnikovo napravo, pridobi uporabnikovo soglasje (privolitev).

Če uporabnik želi naložiti oziroma dovoliti uporabo vseh piškotkov, to stori s klikom na »SPREJMI VSE«. V kolikor uporabnik te možnosti ne izbere, s klikom na »VEČ O TEM IN PRILAGODITVE« nastavi dovoljenja glede namestitve želenih vrst piškotkov. V nastavitvah piškotkov lahko uporabnik sam izbere možnosti glede namestitve vseh vrst piškotkov, razen nujno potrebnih, ki so že obkljukani, saj omogočajo polno delovanje spletne strani.

NASTAVITVE PIŠKOTKOV

Ta spletna stran uporablja piškotke na način, da lahko uporabnik njihove nastavitve upravlja sam, pri tem pa glede na njihov namen uporablja naslednje skupine piškotkov:

  • Nujno potrebni piškotki: Ti piškotki ali drugi identifikatorji se uporabljajo za dejavnosti, ki so nujno potrebne za polno delovanje ali zagotavljanje spletne strani.

  • Osnovne interakcije in funkcionalnosti: Ti piškotki ali drugi identifikatorji omogočajo osnovne interakcije in funkcionalnosti, ki vam omogočajo dostop do izbranih funkcij in olajšajo komunikacijo z nami.

  • Izboljšanje izkušnje: Ti piškotki ali drugi identifikatorji nam pomagajo zagotoviti prilagojeno uporabniško izkušnjo z izboljšanjem možnosti za upravljanje vaših preferenc in z omogočanjem interakcij z zunanjimi omrežji in platformami.

  • Meritve: Ti piškotki ali drugi identifikatorji nam omogočajo merjenje prometa in analizo vašega vedenja s ciljem izboljšanja naše storitve.

  • Targetiranje in oglaševanje: Ti piškotki in drugi identifikatorji nam omogočajo, da vam na podlagi vašega vedenja dostavimo prilagojeno tržno vsebino ter upravljamo, prikazujemo in sledimo oglasom.

4 UPRAVLJANJE S PIŠKOTKI

Uporabniku spletne strani je omogočeno, da sprejme ali zavrne piškotke. Ne glede na navedeno, je potrebno upoštevati, da večina brskalnikov samodejno sprejema piškotke, kar lahko nadzoruje vsak uporabnik preko nastavitev svojega internetnega brskalnika. Prosimo upoštevajte, da odstranjevanje ali blokiranje piškotkov lahko vpliva na vašo uporabniško izkušnjo, kar pomeni, da boste morda morali ročno spremeniti nekatere nastavitve vsakič, ko boste obiskali našo spletno stran in nekatere funkcije morda ne bodo delovale oziroma na bodo na voljo.

V kolikor ne želite, da se vaši podatki uporabljajo v storitvi Google Analytics, lahko uporabite tudi dodatek brskalnika za onemogočanje storitve Google Analytics za JavaScript v storitvi Google Analytics. 

V primeru, da ste soglasje za piškotke predhodno že dali in ste se pozneje premislili ter izključili posamezne piškotke v svojem internetnem brskalniku, bo Reemina razumela vaš obisk spletne strani kot prvi, kar pomeni da boste v tem primeru ponovno dobili obvestilo o piškotkih.

5 SPREMEMBE POLITIKE PIŠKOTKOV

Reemina si pridržuje pravico, da Politiko piškotkov po potrebi občasno prilagodi dejanskim razmeram in zakonodaji s področja varstva osebnih podatkov. Iz tega razloga vas prosimo, da pred vsako uporabo spletne strani preverite aktualno različico, da boste seznanjeni z morebitnimi spremembami in dopolnitvami. Prav tako vas bomo o morebitnih spremembah, ki bistveno vplivajo na obdelavo vaših osebnih podatkov, predhodno obvestili na primeren način (npr. z obvestilom na naši spletni strani, po elektronski pošti). Če se ne strinjate s spremenjeno Politiko piškotkov, se vzdržite uporabe naše spletne strani. Datum zadnje posodobitve Politike piškotkov je zapisan v dokumentu spodaj.

6 DODATNE INFORMACIJE O PIŠKOTKIH

Če potrebujete kakršnekoli dodatne informacije v zvezi s piškotki, vam svetujemo, da obiščete portal Evropske zveze za interaktivno digitalno oglaševanje (EDAA), ki je dostopek preko naslednje povezave: https://www.youronlinechoices.com/sl/.

7 KONTAKTNI PODATKI

Če imate kakršna koli vprašanja o naši Politiki piškotkov vas prosimo, da nam pošljete elektronsko sporočilo na info@reemina.com.

REEMINA LIMITED, ZADNJA POSODOBITEV JULIJ 2022

Background leaf 1
Logo
Our purpose
Organizations address the real needs of time and space with their purpose and culture.
Reemina Limited, Klimataria 11, 4607 Pissouri, Cyprus
© 2024 Reemina Limited. Vse pravice pridržane.
© 2024 Reemina Limited. Vse pravice pridržane.
Reemina Limited, Klimataria 11, 4607 Pissouri, Cyprus
© 2024 Reemina Limited. Vse pravice pridržane.
Reemina Limited, Klimataria 11, 4607 Pissouri, Cyprus