Splošni pogoji poslovanja

Ti Splošni pogoji poslovanja (v nadaljevanju »splošni pogoji«) spletne trgovine, ki je dostopna preko neposredne povezave http://publishing.reemina.com/product/iza-in-samorog  http://publishing.reemina.com/product/kdo-je-napravil-vidku-srajcico ter katerekoli druge povezave, ki lahko nadomesti obstoječe povezave ali ki jo Reemina lahko doda na seznam povezav, objavljenih s strani Reemine (v nadaljevanju »spletna trgovina«) so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-1), s priporočili Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Splošni pogoji urejajo pogodbeno razmerje med vami (v nadaljevanju »vi«, »naročnik« ali »kupec«) in družbo Reemina Limited, Klimataria 11, 4607 Pissouri, Ciper (v nadaljevanju »Reemina«, »ponudnik« ali »prodajalec«).

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku oddaje spletnega naročila. Kupec je ob oddaji naročila opozorjen na splošne pogoje in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost in strinjanje z njimi.

Pridržujemo si pravico, da občasno spremenimo in/ali dopolnimo te splošne pogoje, in vaša nadaljnja uporaba spletne trgovine ali katerega koli njenega dela po takšni spremembi se šteje kot vaš sprejem takšne spremembe. Na vse spremembe vas bomo opozorili s posodobitvijo datuma v teh splošnih pogojih, vi pa morate redno preverjati, ali so bili splošni pogoji spremenjeni. Če se ne strinjate s katerokoli spremembo splošnih pogojev, morate takoj prenehati uporabljati spletno trgovino in/ali druge storitve, za katere veljajo splošni pogoji.

Ti splošni pogoji veljajo od 19.03.2024. Če za vaš nakup velja pretekla verzija splošnih pogojev, je le-ta dostopna na linku, ki vam je bil v potrditvi naročila posredovan na vaš e-poštni naslov. Ustrezno verzijo splošnih pogojev lahko pridobite tudi tako, da nas kontaktirate prek e-poštnega naslova shop@reemina.com.

1 PODATKI O PONUDNIKU

Ime podjetja: Reemina Limited

Naslov podjetja: Klimataria 11, 4607 Pissouri, Ciper

E-pošta: info@reemina.com

2 DOSTOPNOST INFORMACIJ

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

  • Informacije o identiteti podjetja (zlasti ime, sedež podjetja ter kontakt podjetja);

  • kontaktne podatke, ki kupcu omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (elektronski naslov, etc.);

  • informacije o bistvenih značilnostih izdelka ali storitev, ki jih ponuja spletna trgovina, vključno s poprodajnimi storitvami, garancijami in združljivostjo izdelkov, če je to primerno;

  • informacije o dostopnosti izdelkov ali storitev, ki jih ponuja spletna trgovina;

  • pogoje dobave izdelkov ali izvajanja storitev, zlasti kraj in datum dobave;

  • informacije o načinu plačila;

  • podatke o veljavnosti ponudb v spletni trgovini;

  • informacije o roku, v katerem je še mogoče odstopiti od pogodbe, in pogojih za odstop od pogodbe; 

  • informacije o možnosti vračila izdelkov in o tem ali ima kupec s tem stroške;

  • informacije o postopku za pritožbe kupcev in kontaktne podatke ustrezne kontaktne osebe ali službe za stike s kupci.

 

3 SKLENITEV POGODBE

Vaše naročilo je oddano tako, da izdelek(-e) dodate v nakupovalno košarico in kliknite gumb »Plačaj zdaj«, razen če ni izrecno navedeno drugače. Z oddajo naročila v spletni trgovini jamčite, da ste pravno sposobni sklepati zavezujoče pogodbe, in izjavljate svojo zavezujočo voljo za pridobitev blaga. Potrdilo o prejemu naročila boste nemudoma prejeli po elektronski pošti. Po oddaji naročila boste od nas prejeli elektronsko sporočilo, da smo prejeli vaše naročilo. Upoštevajte, da to ne pomeni, da je vaše naročilo sprejeto. Vaše naročilo je ponudba za nakup izdelka. Vsa naročila moramo sprejeti, mi pa vam bomo to potrdili tako, da vam bomo poslali elektronsko sporočilo, ki potrjuje, da je izdelek na voljo za nakup v primeru fizičnega blaga ali prenos v primeru digitalnega blaga, kot je ustrezno. Pogodba med nami bo sklenjena šele, ko vam bomo poslali potrditev naročila. Pogodba se bo nanašala samo na izdelke, katerih nakup ali prenos smo potrdili v potrditvi naročila.

V zvezi z digitalnim blagom se strinjate, da lahko začnemo dobavljati digitalno blago, ki ni na otipljivem nosilcu, pred iztekom obdobja za odstop od pogodbe, in potrjujete, da boste izgubili pravico do odstopa od pogodbe v zvezi s takšno digitalno vsebino. Zahtevate takojšnjo izpolnitev pogodbe v zvezi z digitalnim blagom in potrjujete, da boste izgubili pravico do odstopa od pogodbe, ko bo pogodba v celoti izpolnjena.

4 NAČINI PLAČILA

Plačilo za nakup izdelkov v spletni trgovini se lahko izvede s kreditno kartico ali preko ponudnika plačilnega sistema PayPal. V primeru plačila preko plačilnega sistema PayPal, se pri takšnem plačilu uporabljajo izključno pogoji in določila storitve PayPal. Kupec oziroma plačnik kupnine bo moral imeti uporabniški račun pri dotičnem ponudniku plačilnega sistema. Plačilo je treba opraviti preko spletne trgovine, razen če ni izrecno navedeno drugače.

Izjavljate in zagotavljate, da imate zakonsko pravico do uporabe kreditnih ali debetnih kartic ali drugih načinov plačila v povezavi z naročili, oddanimi v spletni trgovini, ter da so podatki, ki nam jih posredujete, aktualni, popolni in točni.

5 CENE

Vse cene v spletni trgovini so navedene v EUR in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV), razen če ni izrecno navedeno drugače. Vse cene v spletni trgovini so cene izdelkov in ne vključujejo stroškov dostave, razen če ni izrecno navedeno drugače. Vse cene veljajo samo za naročila, oddana v spletni trgovini. Vse cene veljajo ob oddaji naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene vseh izdelkov se lahko spremenijo, vendar to ne vpliva na že oddana naročila.

Pri naročilu izdelkov iz spletne trgovine za dostavo v nekatere države lahko veljajo uvozne dajatve in davke, ki se obračunajo, ko paket prispe v vašo državo. Morebitne dodatne stroške carinjenja in davkov morate kriti sami, Reemina nima nadzora nad temi stroški in ne moremo predvideti kakšni bi lahko bili. Carinske politike se med državami zelo razlikujejo, zato se za dodatne informacije obrnite na lokalni carinski urad.

Kljub prodajalčevim prizadevanjem, da bi zagotovili čim bolj točne informacije, se lahko zgodi, da so podatki o ceni napačni. V tem primeru se prodajalec strinja, da bo kupcu omogočil preklic nakupa in ponudil rešitev, ki bo ugodna za obe strani.

6 IZDAJA RAČUNA

Reemina bo takoj po izvedeni storitvi oziroma po odpremi in plačilu naročenega blaga naročniku oziroma kupcu izstavil račun, in sicer v pdf formatu in ga poslal po elektronski pošti na kupčev naslov. Naročnik oziroma kupec se Reemini ob nakupu zavezuje navesti vse zahtevane relevantne podatke, potrebne za zakonito izdajo računa. Reemina se zavezuje zneske na računu specificirati tako, da bo jasno razvidna cena storitve oziroma blaga, stroški in morebitne druge postavke.

7 PROMOCIJE

Vse promocije, ki so na voljo v spletni trgovini, lahko urejajo pravila, ki so ločena od teh splošnih pogojev. Če sodelujete v promocijah, preberite veljavna pravila in našo Politiko zasebnosti. Če so pravila promocije v nasprotju s temi splošnimi pogoji, veljajo pravila promocije.

8 KODE ZA POPUST

Občasno lahko Reemina kvalificiranim potrošnikom ponudi kode za popust ali promocijske kode prek različnih promocijskih dejavnosti in komunikacij (v nadaljevanju »kode za popust«), ki jih je mogoče unovčiti pri nakupu v spletni trgovini dokler trajajo zaloge, in ob upoštevanju nekaterih izključitev blaga ali drugih omejitev, ki jih lahko določi in sporoči Reemina po lastni presoji. Ob oddaji naročila bodo upoštevane samo veljavne kode za popust, ki jih je zagotovila ali promovirala Reemina. Kode za popust, ki jih zagotavljajo ali promovirajo tretje osebe, ki jih Reemina ni pooblastila, vključno z vsemi nepooblaščenimi spletnimi stranmi tretjih oseb, ne bodo veljale. Vsaka koda za popust, ki jo zagotovi Reemina, je neprenosljiva in veljavna za enkratno uporabo za izdelek ali izdelke, kot jih določi Reemina. Kod za popust ni mogoče uporabiti za embalažo, dostavo ali davke. Kodo za popust je treba vnesti v polje za kodo za popust pri nakupu oziroma oddaji naročila. Reemina ni odgovorna za izgubljene, ukradene ali poškodovane kode za popust ali kakršnokoli nepooblaščeno uporabo kod za popust. Kod za popust ni mogoče zamenjati za gotovino ali kakršenkoli denarni ekvivalent; zamenjave ali dobropisi niso dovoljeni. Vrednost v evrih za katerokoli kodo za popust ne bo povrnjena ali pripisana nazaj, če nbo katerikoli izdelek ali vsi izdelki vrnjeni. Za vsako kodo za popust lahko velja datum izteka veljavnosti. Kode za popust so neveljavne, če so kopirane, prenesene, prodane, zamenjane ali jim poteče veljavnost ter kjer je to prepovedano. Zahtevki, ki ne izpolnjujejo vseh zahtev za kode za popust, ne bodo upoštevani. Kode za popust in promocije se ne seštevajo, razen če ni izrecno dogovorjeno drugače.

9 IZDELKI

Prizadevamo si, da bi barve, funkcije, specifikacije in podrobnosti izdelkov, ki so na voljo v spletni trgovini, prikazali kar se da natančno. Ne glede na navedeno, ne jamčimo, da bodo barve, lastnosti, specifikacije in podrobnosti izdelkov točne, popolne, zanesljive, aktualne, brez drugih napak; poleg tega vaš zaslon morda ne bo natančno odražal dejanskih barv in podrobnosti izdelkov.

Vsi izdelki so odvisni od razpoložljivosti in ne moremo zagotoviti, da bodo na zalogi. Pridržujemo si pravico, da iz kakršnegakoli razloga kadarkoli prenehamo prodajati katerekoli izdelke.

10 RAZPOLOŽLJIVOST, NAPAKE, NETOČNOSTI

Ne moremo jamčiti za točnost ali popolnost informacij, vključno s ceno in slikami izdelkov, specifikacijami, razpoložljivostjo in storitvami. Pridržujemo si pravico, da kadarkoli in brez predhodnega obvestila spremenimo ali posodobimo informacije ter popravimo napake ali netočnosti.

11 OCENE IN KOMENTARJI

Ne odgovarjamo za vsebino komentarjev in ocen. Zagotavljamo, da so vsi komentarji/ocene pridobljene od preverjenih uporabnikov izdelkov. To zagotavljamo sami, tako da po prejemu komentarja v sistemu preverimo nakup te osebe, ali prek naših posrednikov (npr. Amazon), ki imajo lastne sisteme za preverjanje nakupa. Niso objavljeni vsi podani komentarji. Komentarji so objavljeni na podlagi naše lastne presoje pri čemer upoštevamo zlasti relevantnost komentarja glede na že podane komentarje in število podanih komentarjev. Zagotavljamo, da s komentatorji nimamo pogodbenega razmerja na podlagi katerega bi se komentator zavezal k podajanju vnaprej dogovorjene vsebine. Ne bomo objavili komentarjev, ki so neprimerni, žaljivi ali če po našem mnenju ne nudijo informacij, ki so relevantne za potencialne kupce. Komentarji so lahko prevedeni in zaradi prostorskih omejitev tudi skrajšani ali povzeti.

Z oddajo komentarja ali ocene se strinjate, da lahko ta komentar ali oceno objavimo na spletni strani ali na drugi platformi ali mediju in da lahko to vsebino časovno in geografsko neomejeno uporabljamo za katerikoli namen v našem interesu, zlasti za namen promocije naših izdelkov. Z oddajo komentarja se strinjate tudi, da lahko komentarje prevajamo v vse jezike, ki so relevantni za izvajanje naših promocijskih ali drugih aktivnosti. Komentarje si prizadevamo ustrezno prevesti, vendar ne zagotavljamo, da ne bo prišlo do vsebinskih ali drugačnih napak.

12 DOSTAVA FIZIČNIH IZDELKOV

Kupljene izdelke vam bomo dostavili v rokih, določenih ob oddaji naročila.

Če se dobava izdelkov zavleče zaradi dogodka, na katerega nimamo vpliva, vas bomo o tem čim prej obvestili in sprejeli ukrepe za zmanjšanje posledic zamude. Če to storimo, ne bomo odgovorni za zamude, ki jih povzroči dogodek, v kolikor pa obstaja tveganje znatne zamude, se lahko obrnete na nas in prekinete pogodbo ter prejmete povračilo za vse izdelke, ki ste jih plačali, vendar jih niste prejeli.

Ne odgovarjamo za morebitne zamude pogodbenih partnerjev pri dostavi ali za morebitne poškodbe embalaže. Prejeto blago morate takoj pregledati in v primeru kakršnihkoli fizičnih poškodb, manjka blaga ali znakov predhodnega odpiranja takoj kontaktirati pogodbenega partnerja za dostavo, da se pri dostavni službi sproži postopek reklamacije.

13 PRAVICA DO ODSTOPA OD POGODBE

1.       PRAVICA DO ODSTOPA OD POGODBE PRI NAROČILU FIZIČNIH IZDELKOV

PRAVICA DO ODSTOPA OD POGODBE

V roku 14 dni imate pravico odstopiti od pogodbe brez navedbe razloga. Rok za odstop od pogodbe se izteče po 14 dneh od dneva, ko pridobite ali tretja oseba, ki ni prevoznik in ki jo navedete vi, pridobi fizično posest nad izdelki. Za uveljavljanje pravice do odstopa od pogodbe nas morate o svoji odločitvi za odstop od pogodbe obvestiti z nedvoumno izjavo (pisno, poslano po pošti ali elektronski pošti). Uporabite lahko obrazec za odstop od pogodbe, ki je na voljo tu, vendar k temu niste zavezani. Za spoštovanje roka za odstop od pogodbe je dovolj, da sporočilo v zvezi z vašim uveljavljanjem pravice do odstopa pošljete na naslov shop@reemina.com pred iztekom roka za odstop od pogodbe (z navedbo vaših kontaktnih podatkov in datuma naročila/številke naročila).

UČINKI ODSTOPA OD POGODBE

Če odstopite od pogodbe, vam bomo brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru najpozneje v 14 dneh od dneva, ko smo bili obveščeni o vaši odločitvi za odstop od pogodbe, povrnili vsa plačila, ki smo jih prejeli od vas, vključno s stroški dostave. Takšno povračilo bomo izvedli z enakim plačilnim sredstvom, kot ste ga uporabili pri začetni transakciji, razen če ste izrecno dogovorimo drugače; v nobenem primeru zaradi takšnega povračila ne boste imeli nobenih stroškov. Povračilo lahko zadržimo, dokler ne prejmemo izdelkov nazaj ali dokler ne predložite dokazila o tem, da ste blago poslali nazaj, karkoli nastopi prej.

Brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru najpozneje v 14 dneh od dneva, ko smo bili obveščeni o vaši odločitvi za odstop od pogodbe, nam morate izdelke poslati nazaj ali jih izročiti na naslednji naslov: Jazon d.o.o, Železna cesta 14, 1000 Ljubljana, Slovenija s priporočeno pošto. Rok je upoštevan, če blago pošljete nazaj pred iztekom 14-dnevnega roka. Neposredne stroške vračila blaga boste morali kriti sami. Ne glede na karkoli drugega navedenega v teh splošnih pogojih, za blago, ki bo vrnjeno neustrezno pakirano ali s poškodbami, kupnina ne bo povrnjena.

Odgovorni ste le za kakršnokoli zmanjšanje vrednosti blaga, ki je posledica ravnanja z blagom, ki ni potrebno za ugotovitev narave, značilnosti in delovanja blaga.

Pravica do odstopa od pogodbe velja samo za potrošnike (fizične osebe).

Ob vračilu izdelkov je treba prodajalcu po elektronski pošti na naslov shop@reemina.com poslati kopijo računa in obrazca za odstop od pogodbe.

Prodajalec ni odgovoren za morebitne poškodbe med dostavo.

Prodajalec ni dolžan sprejeti paketov z neplačano poštnino ali odkupnino.

14 SKLADNOST BLAGA

Blago je skladno s prodajno pogodbo, kadar izpolnjuje subjektivne in objektivne zahteve za skladnost. Za neskladnost gre na primer, če blago ne ustreza opisu, vrsti, količini, ki je bila dogovorjena s pogodbo ali če ne ustreza namenom, za katere se običajno uporablja blago iste vrste. Če želi kupec blago uporabljati za poseben namen, nas mora o tem najpozneje ob sklenitvi pogodbe seznaniti. Poseben namen se pri presoji skladnosti upošteva le če soglašamo s posebnim namenom. O morebitni neskladnosti nas mora kupec obvestiti v roku 2 mesecev od ugotovitve neskladnosti. V primeru neskadnosti blaga lahko kupec pod pogoji Zakona o varstvu potrošnikov (ZVpot-1) zahteva brezplačno vzpostavitev skladnosti blaga, podredno pa znižanje kupnine ali odstop od pogodbe.

Pogoje za uveljavljanje jamčevalnih zahtevkov natančneje ureja Zakon o varstvu potrošnikov (71. – 88. člen).  Navedeno velja le za potrošnike (fizične osebe).

15 PRITOŽBE IN SPORI

Reemina bo morebitne pritožbe naročnikov oziroma kupcev obravnavala sproti in si bo pri tem v sodelovanju s pritožnikom prizadevala, da bodo razrešeni po mirni poti v zadovoljstvo obeh/vseh sprtih strani. Naročniki oziroma kupci lahko pritožbe vložijo prek e-poštnega naslova shop@reemina.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. V primeru, da sporazumne rešitve spora ne bo mogoče doseči, bo za rešitev spora pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika. Za te splošne pogoje in za vse spore med ponudnikom in potrošnikom velja in se uporablja slovensko pravo.

Za vsa razmerja ter za pravice in obveznosti, ki niso urejene s temi splošnimi pogoji, se smiselno uporabljajo določila Obligacijskega zakonika, Zakona o elektronskem poslovanju na trgu, Zakona o varstvu osebnih podatkov in Zakona o varstvu potrošnikov.

16 IZVENSODNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV

Skladno z zakonskimi normativi ponudnik ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (v nadaljevanju: ZlsRPS).

V primeru, da kupec/potrošnik ni zadovoljen z rešitvijo pritožbe, lahko tako v skladu z ZlsRPS vloži pobudo za začetek postopka izvensodnega reševanja konkretnega potrošniškega spora prek evropske platforme za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Ponudnik v skladu z ZlsRPS objavlja tudi elektronsko povezavo na evropsko SRPS: https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=SL.

Kupec se lahko odloči tudi za vložitev tožbe pri pristojnem sodišču po njegovem stalnem prebivališču.

17 OMEJITEV ODGOVORNOSTI

Prodajalec si prizadeva zagotoviti, da so v spletni trgovini prikazane posodobljene in pravilne informacije. Lastnosti izdelkov, dobavni roki ali cene se lahko spremenijo tako hitro, da prodajalec ne more pravočasno popraviti objavljenih podatkov. V takšnem primeru bo prodajalec kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.

Čeprav si prodajalec prizadeva zagotoviti natančne slike izdelkov, ki se prodajajo v spletni trgovini, je treba vse slike obravnavati simbolično. Slike ne zagotavljajo lastnosti predstavljenih izdelkov.

18 LICENCA IN UPORABA DIGITALNIH VSEBIN

Z nakupom ene od naših digitalnih vsebin vam, skladno s temi splošnimi pogoji, Reemina podeljuje neizključno in neprenosljivo licenco za prenos in dostop do takšnih digitalnih vsebin za vašo osebno uporabo ter shranjevanje (v nadaljevanju »namen«). Strinjate se, da v nobenem primeru ne smete, neposredno ali posredno, uporabljati ali dovoliti uporabe kateregakoli izdelka, razen za zgoraj navedeni namen. V izogib kakršnemu koli dvomu, digitalne vsebine ali katerega koli njenega dela ne smete kopirati, preprodajati, deliti ali kako drugače distribuirati ali kakorkoli dati na voljo, ne glede na to, ali je je spremenjena ali ne, katerikoli tretji osebi. Strinjate se, da nobenega od naših izdelkov ne boste uporabljali na način, ki bi nam lahko škodoval ali bi lahko škodoval našemu ugledu.

19 VIŠJA SILA

Reemina ne odgovarja za kakršnokoli neuspešno dostavo izdelkov oziroma blaga, ki ste ga naročili, ali kakršno koli zamudo, škodo ali napako na dobavljenem blagu, ki je posledica dogodka ali okoliščine, na katero Reemina ne more vplivati.

20 ZBIRANJE PODATKOV 

Osebni podatki, posredovani ali zbrani preko spletne trgovine ali v povezavi z njo, se zbirajo in uporabljajo v skladu z našo Politiko zasebnosti, ki je na voljo na tej povezavi ter predstavlja sestavni del teh splošnih pogojev.

21 PRAVO

Te splošne pogoje ureja in razlaga zakonodaja republike Ciper brez uporabe Konvencije ZN o pogodbah o mednarodni prodaji blaga. Če je kupec trgovec ali pravna oseba je za vse spore, ki izhajajo iz te pogodbe izključno pristojno sodišče v Limassolu, Ciper. V primeru, da je kupec potrošnik (fizična oseba) pa je pristojno sodišče po njegovem stalnem prebivališču, skladno z vsakokratno veljavno zakonodajo.

22 KONTAKT

Če potrebujete kakršnekoli informacije ali pomoč pri spletni ponudbi, oddaji naročil, dostavi, uporabi spletne trgovine ali vračilu blaga, se lahko obrnete na nas prek elektronskega naslova shop@reemina.com.

REEMINA LIMITED, NAZADNJE POSODOBLJENO MAREC 2024

Background leaf 1
Logo
Our purpose
Organizations address the real needs of time and space.
Reemina Limited, Klimataria 11, 4607 Pissouri, Cyprus
© 2024 Reemina Limited. Vse pravice pridržane.
© 2024 Reemina Limited. Vse pravice pridržane.
Reemina Limited, Klimataria 11, 4607 Pissouri, Cyprus
© 2024 Reemina Limited. Vse pravice pridržane.
Reemina Limited, Klimataria 11, 4607 Pissouri, Cyprus